Als ondernemer beter gevonden worden met SEO teksten

Wanneer je ondernemer bent wil je tegenwoordig natuurlijk ook goed gevonden worden op het internet. Een goede website is onmisbaar, maar dan begint het vaak pas. Goed scoren in een zoekmachine is lastig. Om ervoor te zorgen dat je goed gaat scoren is het eerste waar je naar moet kijken goed teksten. Dat begint met SEO teksten. Een contentspecialist die je kan helpen bij het leveren van content is tekstbureau DeContentbank.

Teksten voor het web

Tekstschrijven voor het web is gemakkelijk.

Althans, zo lijkt het. Met de grote hoeveelheid informatie op het internet wordt het steeds lastiger om jouw content zichtbaar te maken voor je publiek. Als je teksten voor het internet schrijft zal je de term “SEO” vaak tegenkomen.

De term SEO staat voor Search Engine Optimization. Met SEO worden technieken bedoeld die tekstschrijvers gebruiken om hun tekst relevant te maken op het web, bijvoorbeeld door zoektermen op een strategische manier in een artikel te verwerken.

Bepaal je doelgroep

Voordat je begint met schrijven is het belangrijk om de juiste doelgroep te kiezen voor jouw tekst.

De doelgroep bestaat uit jouw potentiële lezers; mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp waarover jij schrijft. Wanneer je bijvoorbeeld over een popgroep schrijft zal je doelgroep anders zijn dan wanneer je een artikel over boormachines schrijft.

Ook kan het handig zijn om te weten uit welke landen jouw doelgroep afkomstig is. Zo kun je een concreet beeld krijgen van het publiek waarvoor je schrijft, in welke informatie zij geïnteresseerd zijn en welke toon daar het beste bij past.

Zoektermen uitkiezen

Als je de doelgroep hebt bepaald kan je een verzameling maken van zoektermen. Daarmee worden de woorden bedoeld die een doelgroep intikt met betrekking tot het onderwerp waarover je schrijft.

Schrijf je bijvoorbeeld over de stad Amsterdam? Dan ligt het zoekwoord ‘Amsterdam’ natuurlijk voorhanden. Maar ook woorden zoals ‘grachten’ en ‘museum’ zijn dan geschikt.

De combinatie van meerdere zoektermen maakt jouw tekst gemakkelijker om te vinden op het internet omdat een zoekmachine zoals Google het als meer relevant zal beschouwen. Je kan hiervoor ook Google Suggest gebruiken.

Zoektermen in de tekst verwerken

Het gebruiken van SEO-technieken kan een tekst beter leesbaar maken. Door de termen in de tussenkopjes te plaatsen kan de lezer gemakkelijk de webpagina scannen en snel de informatie vinden waarnaar hij of zij op zoek is.

SEO helpt dus om je tekst beter leesbaar te maken en kwalitatief betere content te leveren.

 

Een sterke tekst schrijven

Met behulp van SEO-technieken maak je tekst relevant. Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je het vermogen hebt om door de ogen van de lezer te kijken.

Een focus op de boodschap en voor wie deze is mag dus niet ontbreken. Het is belangrijk dat je de vragen van de lezer beantwoordt in jouw tekst. De kans dat de lezer terugkomt is dus groter als je SEO-technieken toepast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *