Hoe maak je nou een goed CV?

Kom je een leuke vacature tegen, dan is het helaas niet vanzelfsprekend dat je direct aan de slag kunt gaan. Je zal eerst een sollicitatieprocedure dienen te doorlopen en als alles positief uitvalt, heb je eindelijk je droombaan binnen. Voor die tijd is er dus heel wat werk te verrichten. Zo zal je je moeten verdiepen in je toekomstige werkgever om een perfecte sollicitatiebrief op te stellen en daarbij dien je de cv niet te vergeten.

Een curriculum vitae geeft de nodige ondersteuning door weergave van details en vormt daarom een zeer belangrijk onderdeel binnen het geheel. Hoe maak je nou een goed cv?

Nederlandse standaard curriculum vitae

Bij het opstellen van je cv dien je er rekening mee te houden dat de recruiter in eerste instantie maar beperkte tijd heeft om alles te doorlopen. Zorg er dus voor dat je je houdt aan de opstelling conform Nederlandse standaarden.

Begin daarom altijd eerst met het neerzetten van de persoonlijke gegevens. De werkgever wil namelijk graag weten wie de persoon is die solliciteert. Neerzetten van voor- en achternaam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en een e-mailadres zijn meer dan voldoende.

Motivering, ervaring en opleiding

Wat ook moet voorkomen op je cv is een korte motivering waarin je aangeeft waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie. Hou het allemaal beknopt zonder dat er aan kracht wordt ingeboet. Nadat je de motivering hebt neergezet dien je ook ervaring en opleiding te vermelden.

Begin altijd met het meest recente. Geef naast gevolgde opleiding of cursus ook aan of je in bezit bent van een diploma of certificaat. Wat betreft ervaring, daar dien je de werkgever op te noemen, periode dat je hebt gewerkt en wat je er precies deed.

Om een goede cv te maken dien je je te houden aan hetgeen gebruikelijk is binnen Nederland. In het kort hebben we de belangrijkste punten voor je opgenoemd. Neem je dat allemaal mee, je bent dan aardig op weg om een pakkende cv neer te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *