Kies voor veiligheid: doe een VCA Basis cursus

Waarborg jij veiligheid binnen je organisatie? Ben jij daarnaast op de hoogte van alles wat met veiligheid te maken heeft? Ervaren de medewerkers het bedrijf ook als veilig? Het is essentieel dat een organisatie hier aandacht aan besteedt. Het volgen van een cursus kan ervoor zorgen dat iedereen zich veilig voelt in een bedrijf en dat dit ook daadwerkelijk bevestigd kan worden. Door een VCA cursus te volgen kan dit worden gerealiseerd. VCA staat namelijk voor Veiligheid Checklist Aannemers. In Nederland worden er een aantal cursussen aangeboden. Deze zijn verspreid over het gehele land, zodat er altijd een cursus bij jou in de buurt is. Daarnaast kan je uit verschillende cursussen kiezen, zodat er altijd een cursus is die bij jou past. Vind jij veiligheid ook belangrijk in je organisatie? Lees dan verder voor meer informatie over een VCA basis cursus.

 

Dit leer je tijdens een VCA basis cursus

Gedurende de cursus leer je de basisprincipes omtrent veiligheid binnen een organisatie. Allereerst is het van groot belang te weten dat veiligheid als een breed begrip kan worden gezien. In de cursus worden de factoren Gezondheid en Milieu namelijk ook opgenomen in het begrip Veiligheid. De basiscursus kan worden gevolgd door medewerkers die geen leidinggevende rol hebben in een bedrijf. Naast de basiskennis die zij opdoen tijdens de cursus, leren medewerkers ook arbeidsongevallen te voorkomen en hoe zij moeten acteren in onveilige en onverwachte situaties. Medewerkers die een baan hebben waarbij ze risicovolle werkzaamheden uitvoeren, worden vaak gevraagd het VCA basis diploma te behalen.

 

Hoe haal je je VCA basis diploma?

Om met een VCA basis diploma op zak te lopen, is het nodig om een examen af te leggen. De stof die in dit examen wordt getoetst, kan worden voorbereid door een klassikale cursus te volgen, een online cursus te volgen of middels e-learning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *