Veilig op hoogte werken

Werken op hoogte brengt onmiskenbare gevaren met zich mee. Een val van een relatief kleine hoogte kan al ernstige gevolgen hebben. Er zijn verschillende beroepen waarbij werken op hoogte onderdeel is van de dagelijkse kost. Je kunt hierbij onder andere denken aan glazenwassers, bouwvakkers en dakdekkers. Als je dagelijks blootgesteld wordt aan dergelijk gevaar dan is het verstandig om jezelf te beschermen. In het geval van valgevaar kun je daarvoor gebruik maken van een veiligheidsharnas. Mits deze goed gezekerd wordt is de kans dat je jezelf ernstig verwond tijdens een val vrijwel nihil.

Zorg ervoor dat je de juiste maat besteld

Veiligheidsharnassen zijn er in verschillende soorten en maten. Waar je vooral op moet letten is dat de maat correct is. Een te klein harnas zit uiteraard niet lekker of kan zelfs helemaal niet gebruikt worden. Het gevaar van een te groot harnas is echter vele malen groter. Je hebt namelijk kans dat iemand door het harnas heen kan vallen omdat hij of zij te klein is. Let er daarom altijd goed op dat iedereen die op hoogte werkt kan beschikken over een harnas die past bij de grootte van zijn of haar lichaam. Het heeft natuurlijk geen zin om een veiligheidsharnas aan te trekken als iemand er bij een val zo uit kan vallen.

Bij G4s is er een ruim aanbod van kwalitatief hoogstaande veiligheidsharnassen

Het materiaal van een veiligheidsharnas moet uiteraard stevig genoeg zijn om een val op te vangen. Bij een val kan er nogal wat energie loskomen dus een harnas moet wel tegen een stootje kunnen. De veiligheidsharnassen die je bij G4s kunt bestellen zijn stuk voor stuk gemaakt van stevige materialen. De harnassen die worden aangeboden zijn allemaal speciaal ontwikkeld om te dienen als veiligheidsharnas en voldoen aan alle eisen. Je bent verzekerd van een product van hoge kwaliteit die jouw veiligheid beschermd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *