3 Punten om op te letten bij het starten van je eigen onderneming

onderneming starten

Ben je van plan om een eigen onderneming te gaan starten? Niets is natuurlijk uitdagender dan om helemaal voor jezelf te beginnen en het diepe in te duiken. Echter zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het starten van je eigen onderneming.

We geven je kort een drietal punten waar je op moet letten wanneer je jouw eigen bedrijf gaat beginnen.

1. Bereid je goed voor

Een klein beetje een cliche tip misschien maar het is van groot belang dat je je goed voorbereid. Onder een goede voorbereiding verstaan we onder meer heel veel administratieve zaken die komen kijken bij het oprichten van je eigen bedrijfje.

Zo zul je je allereerst moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook is het verstandig om een aparte administratie te gaan bijhouden zodat alles mooi overzichtelijk vanaf het begin.

2. Houd zakelijk en privé gescheiden

Tip nummer twee sluit eigenlijk goed aan op het laatste advies uit tip 1. Het is sterk aan te raden om zakelijk en privé gescheiden te houden zodat je niet het overzicht verliest. Dit is namelijk een zeer veel gemaakt fout bij beginnende ondernemers.

Vooraal wanneer het gaat om geldzaken is het aan te raden om een aparte zakelijke rekening te openen. Hier kun je dan al je zakelijke transacties mee uitvoeren zodat het geen onoverzichtelijke wirwar wordt.

3. Bouw een buffer op

Tip nummer 3 is om een financiële buffer op te bouwen. Dit is ook een belangrijke aanrader omdat je vaak in het begin wat moeite zult hebben met het vinden van klanten. Ook is een financiële buffer erg handig voor onvoorziene momenten en bijvoorbeeld je BTW aangifte.

Ga je dus een nieuwe onderneming starten? Let even op de bovengenoemde punten en je bent er helemaal klaar voor. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *